Mini računar Chuwi Herobox sa podrškom 4K video

 

Kompanija Chuwi je izbacila na tržište mini-računar Chuwi Herobox. Iako je u mini veličini, ovaj mini računar će lako zameniti kućni računar ili laptop za uredske zadatke. ali opseg njegove primene može biti mnogo veći.Chuwi Herobox opremljen je četverojezgrenim procesorom Intel Celeron N4100 (Gemini Lake), ima ugrađenih 8 GB RAM-a LPDDR4, kao i SSD disk kapaciteta 180 GB, a opremljen je sa velikim brojem dodatnih portova.Mini kompjuter Chuwi Herobox možete koristi kao stoni računar ili NAS server, novi se proizvod može koristiti i kao potpuno funkcionalan kućni audio i video centar (Home Theatre Personal Computer, HTPC).Ugrađena Intel UHD Graphics 600 zasniva se na arhitekturi Intel Gen9 te ima vrhunske mogućnosti obrade video zapisa. Može glatko dekodovati 10-bitni 4K VP9 video.

Zahvaljujući kompaktnoj veličini, Chuwi Herobox se lako može smestiti u dnevnu sobu. Za povezivanje sa televizorom možete koristiti HDMI priključak ili VGA interfejs i uživati u gledanju videozapisa odlične kvalitete.Dodajmo da komunikacijske mogućnosti mini-računara uključuju i Wi-Fi 802.11a / ac / b / g / n i Bluetooth bežične adaptere, priključak Type-C, dva USB 3.0 tipa-A priključka i dva USB 2.0 Type-A priključka. Pored toga, poseduje slot za microSD memorijske kartice sa proširenjem memorije do 128 GB.U DXVAChecker testu, mini-PC računar HeroBox podržava 4K dekodovanje videozapisa i omogućuje reprodukciju videozapisa do rezolucije od 8K.HeroBox se također može koristiti za gledanje videozapisa na Netflixu, YouTubeu i drugim mrežnim video platformama.

Treba napomenuti da je u testu 4K videa sa Netflixa, YouTube-a, HULU-a i drugih platformi reprodukcija bila vrlo ujednačena. Jasna detaljna slika daje utisak potpunog uranjanja u događaje koji se odvijaju na ekranu, kao u bioskopu.

Mini računar HeroBox ima mogućnost priključivanja dodatnog SATA diska, u samo nekoliko jednostavnih koraka možete dobiti dodatnih 2 TB skladišnog prostora, što će vam omogućiti da sačuvate ogroman broj video i audio datoteka.

Mini računar Chuwi HeroBox možete kupiti online po ceni od 199,99$ na ovom linku

1000 Characters left